ВЧИТУВАЊЕ

Нашата дејност е производство, продажба и монтажа на надворешна пвц столарија и внатрешни врати од медијапан обложен со природен фурнир. Нашите производи можат да се вклопат во изгледот на секој ентериер во секоја просторија и објект.

 • Македонска бр. 3, 2220 Свети Николе, Р. С. Македонија
 • +389.72.242.557
Image

+

ALUPLAST

Порталот помеѓу внатре и надвор

Прозори за повисок животен стандард

Обезбедува заштита, а истовремено ни овозможува да останеме во контакт со надворешниот свет. Прозорците пропуштаат природна светлина и, на овој начин, го одредуваат амбиентот и атмосферата во собата.

Зарем не мислите дека прозорците се од суштинско значење за да се увериме дека се чувствуваме удобно дома?

Ја отвораат просторијата и создаваат простор за дишење.

Лесни за употреба

Прозорците на алупласт можат да се отворат и затворат без многу напор.

Безбедност

Ефективната заштита од провална кражба започнува и завршува со вашите прозорци!

Топлинска изолација

Заштедете енергија и заштитувајте ја животната средина во исто време.

Удобно живеење

Светлите простории преплавени со светлина помагаат да се подобри вашата благосостојба.

Прилагодлив дизајн

Дизајнирајте ги вашите прозорци онака како што сакате.

Одржливост

Преземаме одговорност за луѓето и околината со одржливост за околината.

Image

IDEAL 4000®

Едноставно и ефикасно

IDEAL 4000®

Image

Со веќе инсталирани милиони единици, овој систем импресионира со неверојатна, испробана стабилност и широк спектар на дизајни.

 • 70 mm construction depth
 • Uf=1.3 W/m²K
 • Uw=0.99 W/m²K with standard-triple-glazing with Ug=0.6 and Psi=0.040 W/mK
 • Uw=0.76 W/m²K best possible option with triple glazing with Ug=0.4 and Psi=0.030 W/mK
 • Up to RC2 burglary protection
 • Up to 45dB (sound protection class 4)
 • Up to 41 mm glazing
 • Wide range of laminations available
 • Available with aluskin® aluminium shells (wide array of colours)
 • Recessed option / semi-recessed option / roundline option
 • 5 chamber profile
 • Concealed drainage is possible
 • Available in different colors
Поголема безбедност

IDEAL 5000®

Image

Сигурен систем за реновирање со дополнителна заштита од провална кражба: сафетек во внатрешноста е паметен начин да се спречат упади.

Најдобра заштита од провална кражба за вашите рамки на прозорци

 • 70 mm construction depth
 • Uf=1.2 W/m²K
 • Uw=0.96 W/m²K with standard-triple-glazing with Ug=0.7 and Psi=0.040 W/mK
 • Uw=0.73 W/m²K best possible option with triple glazing with Ug=0.4 and Psi=0.030 W/mK
 • safetec inside (central profile wall system)
 • Up to RC3 burglary protection
 • Up to 47 dB sound insulation (sound insulation class 5)
 • Up to 41 mm glazing
 • Many decor variations available
 • Available with aluskin® aluminium shells (wide array of colours)
 • Recessed version / semi-recessed version
 • 5-chamber-profile
 • Available in different colors
Image

IDEAL 5000®

Image

IDEAL 7000®

Сигурен избор

IDEAL 7000®

Image

Сигурен избор за нови згради: Испробаниот ИДЕАЛ 7000 обезбедува висококвалитетен животен стандард и импресивна енергетска ефикасност.

 • 85 mm construction depth
 • Uf=1.1 W/m²K
 • Uw=0.86 W/m²K with standard-triple-glazing with Ug=0.6 and Psi=0.040 W/mK
 • Uw=0.70 W/m²K best possible option with triple glazing with Ug=0.4 and Psi=0.030 W/mK
 • Up to RC2 burglar protection
 • Up to 46dB (sound protection class 4)
 • Up to 51 mm glazing
 • Wide range of laminations available
 • Available with aluskin® aluminium shells (wide array of colours)
 • Recessed option
 • 6 chamber profile
 • Concealed drainage is possible
 • Optional powedur inside (fibre glass reinforced plastic profiles)
 • Available in different colors
Image

IDEAL 8000®

Професионален избор

IDEAL 8000®

Image

Одличните вредности на изолација и дополнителната безбедност го прават овој систем идеален за нови згради.

Дополнителната мрежа за профилот на внатрешноста за третата заптивка низ рамката на прозорецот ја подобрува топлинската изолација и спречува лесно да се отвори појасот.

 • 85 mm construction depth
 • Uf=1.0 W/m²K
 • Uw=0.83 W/m²K with standard-triple-glazing with Ug=0.6 and Psi=0.040 W/mK
 • Uw=0.67 W/m²K best possible option with triple glazing with Ug=0.4 and Psi=0.030 W/mK
 • safetec inside (central profile wall system)
 • Up to RC3 burglar protection
 • Up to 48 dB sound insulation (sound insulation class 5)
 • Up to 51 mm glazing
 • Many decor variations available
 • Available with aluskin® aluminium shells (wide array of colours)
 • Recessed version
 • semi-recessed version
 • 6-chamber-profile
 • Available in different colors
Image

70 mm front door

Сигурен избор

70 mm front door

Image

By combining a thermally isolated threshold with a special type of steel, aluplast has managed to achieve outstanding heat insulation and strong structural values.

aluplast front door systems offer top-class quality with a long service life plus outstanding protection against unwanted visitors.

 • 70 mm construction depth
 • Uf=1.4 W/m²K
 • Ud=1.1 W/m²K with standard-triple-glazing with Ug=0.7 and Psi=0.040 W/mK
 • Ud=0.88 best option with triple glazing with Ug=0.4 and Psi=0.030 W/mK
 • Ud=0.82 W/m²K best possible option with panel with Up=0.4 and (Psi=0.000 W/mK)
 • Up to RC2 burglary protection
 • Optimum protection thanks to high quality and safety standards
 • Use of special security hardware guarantees outstanding burglary protection
 • Weldable corner connectors for extra stability
 • Up to 41 mm glazing / panel
 • Wide range of lamination options
 • Available with aluskin® aluminium shells (wide array of colours)
 • Recessed version / roundline version
 • 5-chamber-profile
 • Available in different colors
Image

85 mm front door

Functionality and design

85 mm front door

Image

With the new aluplast front door system, you can breathe easy by combining safety with design, noise protection, weather resistance and burglary protection...

 • 85 mm construction depth
 • Uf=1.3 W/m²K
 • Ud=0.94 W/m²K with standard-triple-glazing with Ug=0.6 and Psi=0.040 W/mK
 • Ud=0.80 W/m²K best possible option with triple glazing with Ug=0.4 and Psi=0.030 W/mK
 • Ud=0.74 W/m²K best possible option with panel with Up=0.4 and (Psi=0.000 W/mK)
 • Up to RC2 burglary protection
 • The backstop gasket system enables robust and strong striker plates to be used
 • Use of suitable safety hardware
 • Outstanding burglary protection guaranteed
 • Optimum protection thanks to high quality and safety standards
 • Large steel chamber for strong stability
 • Weldable corner connectors for high stability
 • Up to 51 mm glazing / panel
 • Wide range of lamination options
 • Available with aluskin® aluminium shells (wide array of colours)
 • Recessed version
 • 6-chamber-profile
 • Available in different colors
НАШИТЕ ВРЕДНОСТИ

Што добивате со АЛЕКС ПВЦ

Совети за користење

Одржување и поправки

Транспорт до локација

Квалитетен профил

Монтажа и демонтажа

24X7 онлајн поддршка

Image